Blog

Miért is jó füstölni?

B.P.
2023.03.22 16:06

A füstölő szekrény az egyik legrégebbi technológiával készült ételek előállítására szolgáló eszköz. Hosszú ideje használják a hús, a hal és a sajt füstölésére. A füstölés egy olyan eljárás, amely során az élelmiszer égett fa vagy szén füstjével érintkezik, így jellegzetes ízt és aromákat kap.

A füstölő szekrények mérete és kialakítása különböző lehet. Lehetnek kisebb méretűek, amelyeket otthoni konyhákban is könnyen felhasználhatunk. Nagyobb, professzionális szekrényeket használnak az élelmiszeriparban. Az egyszerűbb modellek általában fémlemezből készülnek, míg a professzionális füstölő szekrények rozsdamentes acélból készülnek, és általában állandó hőmérsékletet biztosítanak.

A kézi füstölő egy másik füstölési technológia. Ez egy mobil készülék, amelyet a felhasználó a füstöléshez közvetlenül az élelmiszerre alkalmazhat. Az élelmiszerrel való érintkezés valós időben történik, és a felhasználó irányítja a füstölési folyamatot.

A búrák rendkívül fontosak a füstölési folyamat során. Az ételeket a búra alá helyezik. A búrák segítenek abban, hogy az élelmiszer közvetlenül érintkezzen a füsttel, amely durvább ízhatást eredményez.

Fontos megemlíteni, hogy a füstölő szekrényeket óvatosan kell használni. A füstölés karcinogén anyagokat is tartalmazhat, így fontos, hogy az ételeket megfelelően készítsük el és a füstölő berendezéseket biztonságosan használjuk.

Összefoglalva, a füstölő szekrény, a kézi füstölő és a füstöléshez használható búrák régóta használt eszközök az élelmiszer füstölésére. Ezekhez az eszközökhöz hasznos tudást kell szerezni a biztonságos füstölés érdekében. Az ízletes ételek előállításához a füstölés jó alternatívát jelent a hagyományos főzési módszerekkel szemben.

A Gasztroker kínálatában az összes füstöléshez használható HENDI eszköz és kiegészítő megtalálható, az alábbi linkre kattintva, természetesen cégünk a készülékek szervizelésével is foglalkozik, garancia időn innen és túl! :)

A HENDI termékek ide kattintva érhetőek el!