Blog

B.P.
2024.03.08 00:01

A nőnap a világ számos országában ünnepelt nemzetközi esemény, amelyet a nők tiszteletére és megbecsülésére rendeznek minden év március 8-án.


 

B.P.
2024.02.23 15:55

A Hendi botmixer egy nagyszerű konyhai eszköz, amely számtalan feladathoz nyújthat segítséget a konyhában.


 

B.P.
2024.01.10 15:44

Örömmel tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy cégünk 2024.január 1.-től hivatalosan is a HENDI készülékek magyarországi szakszervize lett.


 


A mosogatás mindennapi feladat, amely elengedhetetlen része otthonainknak és vállalkozásainknak. Azonban gyakran időigényes és fárasztó tevékenység, mely során rengeteg időt és energiát vesztegethetünk.


 

B.P.
2023.06.14 16:57
Aluplast állványok

Az Aluplast állvány egy nagyszerű megoldás az ipari konyhákban elengedhetetlen tárolási problémákra. Az állvány fő alapanyaga kétségtelenül az egyik legjobb minőségű anyag az alumínium, amely biztosítja az állvány hosszú élettartamát, ellenállóságát és megbízhatóságát.


 

B.P.
2023.06.08 15:36


A gyros kés egy tradicionális görög ételek készítéséhez használt speciális konyhai eszköz, amely elősegíti, hogy a nyárson lévő megsült húsból vékonyan és egyenletesen lehessen a húst levágni.


 

Az ipari konyhákban a munkaterületre, a funkcionalitásra és a higiéniai szabályokra jelentős hangsúlyt fektetnek. A rozsdamentes acél kiemelkedően fontos anyag ebben a környezetben, mivel kiválóan ellenáll a szennyeződésnek és a különféle fertőtlenítőszereknek és nem utolsó sorban könnyen tisztíthatóak, emiatt nagyon gyakran használják ezeken a helyeken.

Napjainkban a modern technológiának köszönhetően a konyhai eszközök, berendezések és felszerelések széles spektrumát vonultatják fel a boltok polcain a cégek. Azonban egy olyan konyhai eszköz, amely fokozatosan egyre közkedveltebbé válik, szinte minden háztartásban megtalálható, és napjaink modern konyhájának elengedhetetlen kelléke, az az indukciós főzőlap.

B.P.
2023.04.06 13:54

A nyár a barátokkal és a családdal való együtt töltött időről, a szabadban töltött időről és persze a grillezésről szól. Az igazán ízletes és kiváló minőségű sütött ételek elkészítéséhez szükség van megfelelő eszközökre, mint pl. sütőlapok és kerti grillek.

B.P.
2023.04.03 16:09

A húsvét az egyik legfontosabb ünnepünk, amely számos hagyománnyal rendelkezik. Az egyik legismertebb húsvéti ételünk a sonka, amelyet az ünnepi asztalra szoktunk tenni. Az étel elkészítése azonban igényel némi előkészületet és odafigyelést, különösen ha minőségi, ízletes ételt szeretnénk készíteni.

B.P.
2023.03.31 15:48

A Sous-Vide készülékek az ételek elkészítésének egyik leginnovatívabb újítása az utóbbi időkben. Ezek a csodás kis szerkezetek a modern konyhaművészet részét képezik, és segítenek abban, hogy a  konyhában elkészített ételek olyan minőséget nyújtsanak, amit korábban csak a legjobb éttermek tudtak elérni.

B.P.
2023.03.22 16:06

A füstölő szekrény az egyik legrégebbi technológiával készült ételek előállítására szolgáló eszköz. Hosszú ideje használják a hús, a hal és a sajt füstölésére. A füstölés egy olyan eljárás, amely során az élelmiszer égett fa vagy szén füstjével érintkezik, így jellegzetes ízt és aromákat kap.

B.P.
2023.03.20 15:07

A HENDI márkanév nemcsak a profi konyhatechnikai eszközök világában, hanem a háztartási kiegészítők területén is számos megoldást kínál. A HENDI elkötelezett amellett, hogy arra összpontosítson, ami a legszükségesebb a konyhában: funkcionális, minőségi és tartós eszközök, amelyek egy életen át kiszolgálják a tulajdonosukat. A HENDI termékek értéket képviselnek a pénzért, amiért megvásároljuk őket, így biztos lehet benne, hogy mindig jól jár.

2020.03.23 16:11

A magyar étkezési kultúrának megvannak a maga rituáléi, még ha azok nem is jelentik feltétlenül a gasztronómia csúcsát. Ilyen a karácsonyi halászlé, az esküvői pörkölt vagy a balatoni hekk, de ide tartozik a szilveszteri virsli és a strandon befalt hot dog is. Utóbbi alapanyaga szintén a virsli, ami olyan, mint egy valósághsow-ban feltűnt celeb – mindenki ismeri, de igazából senki nem tud róla semmit, ezért a Gasztroker csapata utánajárt, mit is nevezünk virslinek.

2020.02.14 12:47

 

Sokan ellenzik a globalizációt, mert a világ uniformizálását látják benne, ám ennek azért akadnak vitathatatlan előnyei is, például az, hogy bármerre járunk a világban, mindenhol találhatunk olyan ismerős ételeket, amelyeket nyugodt szívvel megehetünk. Természetesen annak is megvan a romantikája, amikor az embert olyan ínyencségekkel kínálják, mint nyers kígyószív, férges sajt vagy denevérleves, a kevésbé kalandvágyó természetű utazók azonban fellélegeznek egy hamburger, egy gyros vagy egy pizza láttán.

 

A tartósítás problémája egyidős az emberiséggel. Az ősembernek még megoldhatatlan feladatot jelentett az, hogy minőségromlás nélkül hosszabb időre (napokra) eltarthatóvá tegye az elejtett állatok húsát, ám az évezredek során egyre kifinomultabb tartósítási módszerek jelentek meg, ezért manapság egy vákuumcsomagoló géppel már házilag is képes bárki évekig megőrizni egy étel frissességét. De nézzük, honnan is indult ez a folyamat!

A téli hideg megviseli az embert, főleg azokat, akiknek hajnalban kell indulniuk a munkába. Kevés nyomasztóbb élmény van annál, mint amikor a téli hónapokban sötétben indulunk és sötétben érkezünk haza. Éppen ezért nagyon meg kell becsülni minden olyan apróságot, ami segít elviselhetőbbé tenni a telet. Ha listát kellene összeállítani azokról a dolgokról, amelyek nélkülözhetetlenek a tél átvészeléséhez, a forralt bor előkelő helyen szerepelne rajta.

2019.11.18 14:25

A hurka megosztó étel, elvégre olyan alapanyagok kerülnek bele, amelyek nem minden nemzet konyhaművészetében számítanak szalonképesnek. Az egyre terjedő egészségtudatosság és a világ gazdagabbik felén végigsöprő gasztroforradalom jelentősen csökkentette azoknak az ételeknek a népszerűségét, amelyek még egy olyan korszakban jöttek létre, amikor a cél az volt, hogy a levágott állat minden porcikáját hasznosítsák, és az utolsó falatig elfogyasszák. Ennek megfelelően a hurka nem tartozik a legtrendibb ételek közé, de szerencsére rengeteg híve van hazánkban, így a „kihalás” azért nem fenyegeti.

 

2019.10.16 14:11

A burgonya a negyedik legfontosabb termény a világon a kukorica, a gabona és a rizs után. Annak ellenére, hogy a 16. századig csupán egyetlen földrészen volt honos, mostanra bolygónk élelmiszer-ellátása elképzelhetetlen lenne nélküle, elég csak a gyorséttermekben hatalmas mennyiségben eladott sült krumplira gondolni. De nézzük, hogyan is kezdődött ez a sikertörténet!

2019.09.25 12:09

 

A mosogatás előkelő helyen áll a „nemszeretem” házimunkák rangsorában, sok háziasszonyt éppen a rengeteg felgyülemlett mosatlan edény tart vissza attól, hogy gyakrabban főzőcskézzen a konyhában. A probléma nem új keletű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már a 19. század közepén voltak kísérletek a mosogatás automatizálására. 1850-ben az amerikai Joel Houghton szabadalmaztatott egy tekerős szerkezetet, amely vizet spriccelt az edényekre, majd az 1860-as években egy L. A. Alexander nevű feltaláló hozott létre egy olyan masinát, amely lehetővé tette, hogy a tartóra erősített edényeket egy kád vízben megforgassák. Egyik sem bizonyult elég hatékonynak, de próbálkozásaik azt bizonyítják, hogy az igény már megvolt egy ilyen szerkezetre.