Új jelszó kérése

Blog

 

A 21. századi Európának és a fejlett világnak általában manapság több az elhízott lakója, mint az alultáplált, és a túlsúly okozta szövődmények több ember életét követelik, mint az éhezés.

Automata kavefozogep

 

Mindig érdekes elmerengeni azon, milyen lehetett az élet egy-egy olyan találmány vagy felfedezés nélkül, amely ma már a mindennapjaink elengedhetetlen része. Kinek jutott először eszébe a fogmosás? Hol használtak elsőként evőeszközöket? Melyik országban vezették be először a parkolási díjat?

 

Augusztus, tart a hőség. Ami még tart – életben – az egy palack jó bor. Ami pedig ezt tartja, az egy jó hűtő. Borhűtő.

2018.07.31 14:14

 

Tudtad, hogy a borospoharak űrtartalma 300 év alatt a hétszeresére nőtt? Bizony, a Cambridge-i egyetem kutatói a vizsgálat során összesen 411 különböző, az 1700-as évektől napjainkig készült poharat vettek szemügyre. Az 1990-es évekig egyenletesen, azóta viszont ugrásszerűen nő a pohárméret.

 

Az új generációs GLOBE hűtőket a konyhában dolgozó szakemberek igényeit szem előtt tartva tervezte a Fagor. A hatékonyabb hűtési technológia garantálja az élelmiszerek minőségmegőrzését a legalacsonyabb árakon. Fontos, hogy a készülékek biztosítsák a csúcsminőségű ételek minőségmegőrző tárolását és a hatályos energiatakarékossági előírásoknak is megfeleljenek, így válva tökéletes szövetségesekké a nagyobb hatékonysággal, hosszabb élettartammal, a költségtakarékosággal és könnyebb üzembentartással.

A Fagor Industrial 700-as sorozata a jelentős műszaki fejlesztésnek köszönhetően olyan műszaki megoldásokkal gazdagodott, melyek lényegesen növelik a hatékonyságot. Az állandó fejlesztéssel és fejlődéssel sikerült egy ergonomikus, kényelmesen használható és könnyen tisztítható szériát tervezni.


A 900-as sorozat mindent tartalmaz, amire egy nagykonyhának szüksége van. Most egy csokorba gyűjtöttük számtalan előnyét.

 

…hanem komoly hízókúra, ugyanis meghatározott időpontban fogták régen a disznót hízóba: szeptember 1-jén, azaz Egyed napján. A „disznóölő Szent András”, mint népi elnevezés sem véletlen, hiszen november 30-a, András napja a hagyományosan vett kezdőpontja a disznótoroknak. Az esküvők ideje legfőképpen nyárra tehető, de a téli esküvőknek számos oka között az egyik döntéshozó érv az, hogy kellett a hús a lakodalomba, kellett a hízott disznó.